Lite hemmahäng

Vi har varit hemma med kidsen sen den 16e mars. De var lite hostiga, och sen väntade vi på att Sverige skulle ta sitt förnuft till fånga och stänga skolorna, så vi kunde likagärna ha dom hemma tills dess. Men en skolstängning inser vi nu att det inte kommer att bli, eftersom Tegnell och co tycker att det är bättre att folk dör istället. Men vi bidrar i alla fall vad vi kan med att inte vara del i smittspridandet. Vi har ju ändå jobb som man kan jobba hemifrån på (och jobb där de faktiskt uppmanar en till att gärna jobba hemifrån, dock kan jag säga att alla kollegor inte riktigt bryr sig om det). Så jobbar hemma gör vi, även om stadsepidemiologen då vi började med detta sa att man inte behövde göra detta för att det är ojämnlikt för att inte alla kan jobba hemma :p.

Dock fick vi lämna Alfred på skolan efter 1,5 vecka, då han inte hade hosta då och han ändå har skolplikt. Men Viktor är fortfarande hemma, vilken han verkar trivas med, för han blir helt tokig bara vi frågar om han vill tillbaks till förskolan :p . Det vill han ABSOLUT inte.

Vi har jobbat på med rutinerna, och det går framåt. Endel platta blir det förstås, men vi försöker begränsa det. Då Alfred var hemma fick han sitta med skolplus, bingel, matte-appar etc. under skoltid. Vi har även varit ute på många promenader och cykelturer, och även hunnit med en del trädgårdsarbete. Sen blir jag sjuk (inte corona) och energin för praktiska grejjor minskade en del. Men här är lite foton från vad vi gjort:

En del promenader har det blivit. Vitsipporna har kommit i mängder!
Måste alltid ha med festis och fika på promenader…
Alfred jobbar med skolarbete. Här är ett program där man lär sig vinklar genom att sjuta på UFOn.
Trädgårdsarbete (främst gödsling). Det gröna börjar titta fram.
Fika i vårsolen
Rengöring av trädäcket!
Nyansskillnader före och efter
Man ser vart jag har tvättat eller ej (och var viktor gjort cirklar med högtryckstvätten)
Alfred läser en mattebok och Viktor dricker kaffe.
Många cykelturer blir det.
Vi cyklade till lekplatser
Vi har kört hemkörning av mat (ICA är bra! Mycket bättre än Coop som vi testade för något år sen). De hade torr-is bland frysvarorna vilket lockade till roliga experiment.

Även om det kan vara lite körigt att vara hemma såhär, så är det också mysigt 🙂 . Det är t.ex. så skönt att inte jäkta iväg alla på morgonarna. Men det är intensivt!

This entry was posted in 2020, Mars 2020, Syskonen. Bookmark the permalink.

3 Responses to Lite hemmahäng

  1. Tommy Engström says:

    Härliga bilder du är duktig på att fota och skriva kramar på er alla

  2. Karin says:

    tack så mycket 🙂 ! Kram

  3. Päronet says:

    Ho,ho i Dalby snöar det, i Slättaröd klipper jag gräsmattan och ute på åkern sätts det potatis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *