Jobba hemma

Ikväll skulle vi egentligen ut och fika och ev. gå på bio, fast det blev till att jobba hemma istället… Skulle skicka iväg en artikel till en tidning idag, men var endel formateringsgrejjor som strulade. Men som tur är så är jag  ju gift med en man som minst sagt 😉 är en riktig fena på datorer så det klarades av fint ikväll och nu är jag ledig!

Maken belönades med en Staropramen.

staropramen-dark

Och jag belönades med att ha ännu bättre koll vilka filformat som är bäst 😉 (EPS är bäst då det gäller bilder till artiklar, JPEG och TIFF är inte alls lika bra). Har blivit mycket datormeck hemma på sistone, jag har bl.a. blivit en fena på InDesign (mycket bättre än powerpoint för postrar/bilder etc.), lärt mig grundläggande SPSS-syntax och programmering i Python samt diverse nya Excel-funktioner som t.ex. makron.

I mitt nästa liv kanske jag skulle bli datanerd 😉 – slippa läsa om sjukdomar dagarna i ända och slippa labba med en massa carcinogena ämnen :-p (lite småjobbigt för någon, som enligt endel, har en viss släng av hypokondri – jag skulle dock vilja kalla det riskmedvetenhet…). Samt att jobba inom en bransch där man faktiskt kan bli chef innan 30 😉 ! (men jag klagar absolut inte, tycker mina arbetsuppgifter jag har nu är väldigt kul:-)  )

This entry was posted in April 2009. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *