Ny cykel

Jag var lite trött på att köra runt på min tunga och sega “tantcykel” (ursäkta uttrycket) och ville ha lite mer feeling då man cyklar och även ha en cykel man kan cykla långturer på. Så därför har jag nu köpt en ny cykel 😀 , en racing/mountainbike-hybrid, likadan som Jimmy har som långfärdscykel (jo, det är såklart han som researchat fram vilken som var bäst). I fredags kväll kunde den hämtas ut på posten, så jungfruturen skedde idag. Vi cyklade till Västra hamnen, där vi köpte take away frukost, satt ute och åt på stranden, och sen cyklade en tur till Limhamn och brofästet och hem, ca 25 km.

Cykeln var kanon! Härlig att cykla på, och kändes som man kunde cykla hur länge som helst utan att bli trött trots att man cyklade snabbt. Att jämföra min gamla cykel och denna är väl ungefär som att jämföra en 70-tals bubbla med en splitterny Merca 😉 .

trek_75_fx_wsd_2009_blackMin 🙂

Ska förresten ha på dagens etapp av Tour de France idag som bakgrund härhemma. Det är etapp 2: Monaco – Brignoles (187 km), så lär vara fina omgivningar att se på och ge lite cykel-inspiration. Kollade förresten på gårdagens tempo-etapp i Monaco. Vackra omgivningar och kul att kolla – 15,5 km tempo med MYCKET uppförsbackar gick på 19,5 minut. Det är SNABBT, lägg på 4 km så är det avståndet Mamö – Lund som jag cyklar, och det är inte på långa vägar så mycket uppför…


This entry was posted in 2009, Cykling, Juni 2009 and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ny cykel

  1. Gamle. says:

    Haaa,haaa snart dags att anmäla sig till cykelkorpens motionstävling.”Tour de
    Tante”.
    Jomen.

  2. Karin says:

    Haha – Korpen är för simpelt! Vi planerar ev. cykla upp till er på semestern, endagarstur.

  3. Gamle. says:

    Ja en tur upp hit är nog en lagom dagstur.

  4. Karin says:

    Ja precis, vid bra vader kommer vi, harlig tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *