Nya vinglas

Eftersom våra Intermezzo-glas har visat sig vara alltför fragila, så har vi varit på jakt efter en ny serie med vinglas.

Nu har vi hittat en ny serie, som jag tycker är fantastisk. Glasen är så vackra och mycket behagliga att dricka ur.

Jäpp – ni kan kalla mig knäpp – men jag tycker det är av största vikt att glasen man dricker ut är vackra och behagliga. Det gör faktiskt en skillnad om man dricker ur tunna lyxiga glas med rätt form eller tjocka IKEA-glas. Plus att det känns helt fel att dricka rödvin ur vitvinglas och vice versa.

Jag väljer ju vin med omsorg då jag handlar, så då ska glasen också vara valda med omsorg 😉 . Men så här galen är jag inte om jag är på fest eller så, jag lovar 😉 .

Iallafall, vi köpte glas från Riedel. Vi köpte dessa:

404_07_600

Grape Nebbiolo/Pinot Noir

404_05_Viognier_600

Grape Chardonnay Viogner

Dessa vin ska vara anpassade för olika druvor, fast vi köpte rödvinsglaset för att det var det snyggaste av rödvinsglasen och inte p.g.a. druvsorten. Pinot Noir är vi inte så förtjusta i och Nebbiolo är ju en ganska ovanlig druva som nästan uteslutande finns i de (mycket…) högre prisklasserna. Men så stor skillnad tror jag inte det gör inom olika rödvinssorter – vi testade Sangiovese och det funkade fint.

Och Chardonnay är vår favoritdruva så det valet var rätt enkelt! Har dock inte testat dom glasen än.

Och lyckligtvis visade det sig att det var kampanjpris på de glasen (90 kr billigare) plus att glasen räknandes in i en 30%-rabattshäfte som jag hade (det ska nog egentligen inte gälla på kampanjpriser, men men) så vi fick dom till ett riktigt bra pris 🙂 !

Dessa har hög kristallhalt så säkert fragila de med, men men, de är ju snygga och bekväma, så lite ytlig får man vara ibland 😉 .

This entry was posted in 2009, September 2009 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *