Korrelationen mellan fiktion och verklighet

Har fortfarande varit väldigt seg under hela dagen, så förutom tvätt ska kvällen gå åt till rekreation. Därför ska jag ta upp mitt spelande av Spore igen, som jag lagt på is ett tag p.g.a. tidsbrist. Spore är ett spel där man spelar sig igenom evolutionen, från liten simmande encellig sak till världens härskare. Det är skoj. Jag ska precis starta den sista delen, space age tror jag den hette. Såhär fin är min gubbe:

Min taktik på Spore har varit att bli världens härskare genom att slå ner mina motståndare. Vanligtvis brukar jag inte välja en så krigisk väg i datorspel, men här funkade den bäst. Det sägs att hur man agerar i datorspel speglar hur man är i verkliga livet, och krigiska tendenser har jag inte sett hos mig tidigare. Jag får skylla på pms…

Annars brukar jag vara rätt vänligt sinnad i datorspel. Jag har en tendens att bli väldigt datorspelsberoende under en kort, men intensiv period, och funderade lite över hur väl mitt sätt att vara har speglats i tidigare datorspel.

I Civilization (går ut på att bli världens härskare) så satsade jag stenhårt på att bli detta genom att lägga stora resurser på forskning och ha ledande teknologi. Med tanke på att jag är forskare själv (okej då, doktorand..) så låter ju detta rimligt. Dock var jag inte så mycket för att kriga eller skapa allianser. Hrm, jag kanske skulle ut på lite fler konferenser? (för allianser, ej för krigande!)

I Ports of call (båtspel) ville jag ha fina båtar men gillade iiiinte att köra båtarna själv (klar parallell till bilar..)

I Sims (där man lever olika människors liv) så pluggade/jobbade jag stenhårt plus raggade en massa. I verkliga livet har jag väl sysselsatt mig endel med dessa grejjor, dock kan jag i verkliga livet bara göra en av dessa grejjor åt gången. Och nu jobbar jag;-)!

Det behöver väl knappast tilläggas att i Sims Pets så var min huvudsyssla att avla huskies och goldenvalpar, och krama på dessa. Husky/golden-blandisen var väldigt söt! Hoppas se en sådan i verkliga livet också.

Oj, blir en väldigt lång lista om jag ska skriva ner alla datorspel jag har varit beroende av…dax spela Spore istället!

This entry was posted in Oktober 2008 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *