Framme i Aten

Så är jag framme i Aten. Var kanske inte den bästa dagen at resa på med tanke på läget i Grekland. Fick först meddelande om att flyget var minst 3h försenat, men att man ändå skulle checka in i ordinarie tid (d.v.s tidig morgon). Så det blev 4h hängande på Kastrup. Väl framme i Aten möttes man av denna syn på flygplatsen:

Så det blev köande för taxi, en låååång kö. Eftersom alla allmäna kommunikationer i hela staden var nere så tog taxiresan sin lilla tid. Taxichauffören suckade åt köerna, men efter att han fått lära oss lite grekiska samt skrattat åt hur säkerhetsmedvetna svenskar är så blev han på bättre humör.

Vi hann med en liten kvällspromenad. Min vana trogen lyckades jag leda oss på helt fel väg (lokalsinne efterlyses!) så vi fick gå minst dubbelt så långt och i lite skumma kvarter för att komma rätt…

Då vi väl kom på rätt spår passerade vi en djuraffär som hade en massa hundar och katter till salu som satt i burar samt papegojor som flög fritt i affären. En annorlunda upplevelse.

Tillslut kom vi fram till Monastiriki. Där såg vi Akropolis i nattljuset (mäktigt!), Hadrianus bibliotek och Plateia Monastiriki. Jag käkade en pastitio och sen begav vi oss hemåt igen för en tidig kväll. Schemat är fullspäckat för morgondagen 🙂 .

This entry was posted in 2010, Aten, Grekland, Mars 2010, Resebloggar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *