Julledighet!

Till slut, nu börjar jul-ledigheten!

Inför längre ledigheter vill man ju ha det mesta på jobbet så bra avslutat som det går, så att man slipper ha det i bakhuvudet då man är ledig. Jag tyckte fram tills idag att jag hade lagt upp det så bra och blivit klar med massor av saker lagom till ledigheten. Blivit klar = skickat vidare till någon annan 😉 .

Ska dock förtydligas att jag nu mest skriver artiklar nu, så det är mina färdiga artiklar/utkast som jag skickat till tidskrift/handledare, så det som jag skickat vidare till någon annan är alltså inget som jag borde göra själv – det hade varit lite taskigt att skicka över sina egna arbetsuppgifter till någon annan direkt innan jul 😉 .

Men på eftermiddagen förföll dock mitt fina upplägg med att vara klar med saker, då vi gick igenom rådata från ett projekt. Det var det där projektet som jag för någon dag sen här på bloggen så glatt trallat om hade så fina resultat… Och nu kom vi fram till att det nog blir mer korrekt om man integrerar en viss typ av mass-spectoppar på ett annat sätt  (lite fikonspråk här, sorry). Så nu får jag gå igenom rådata från mer än ett halvårs labbande (…), och se hur många sådana toppar jag hittar, ändra integreringen på dessa, vilket leder till att jag får andra värden att räkna på, vilket leder till att jag får räkna om alla statistiska analyser (och det var många…) 🙁 . Och att göra om saker är aldrig kul, speciellt inte om resultaten var så bra innan 🙁   (fast jag tror de kommer vara bra ändå sen 🙂 , så mycket kan det nog inte slå, men det måste ju vara så korrekt som möjligt – så bara att räkna om…).

Så där rök det med att vara klar med saker 🙁 ! Dock tackar jag min statistik-guru Anna för SPSS programmerings-tips, kommer spara mycket tid och mus-klicks-finger-smärta då jag tar tag i det när jag börjar jobba igen!

Så det var lite störigt, men å andra sidan brukar jag inte nojja så mycket för jobb-saker då jag väl lämnat jobbet, och bara att skriva om det gjorde att jag släppte det lite 🙂 – bra det, var lite butter och hade ingen “jippi-det-är julledighet-känsla”. Men nu är det dags att hitta den 🙂 !

Jul-dax!!

This entry was posted in December 2008 and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Julledighet!

  1. Det var så lite så! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *