Konferensen slut

Nu är konferensen slut. Var helt klart den trevligaste och bäst arrangerade konferensen jag varit på. Bra föredrag, superb mat och flera bra arrangemang runtomkring.

En liten sammanfattning av konferensen och dess arrangemang (utelämnar det vetenskapliga för det tror jag ingen är intresserad av ändå :-p ) :

Måndag var det Welcome reception med massor av mat. All mat serverades på ett 5-stjärnigt hotell i närheten. Till lunch serverades en stor buffé varje dag, bestående av ca 10 förrätter, 15 huvudrätter och frukt (olika rätter varje dag). Det serverades även öl och vin till luncherna men det var jag inte så sugen på den tiden på dagen, så jag drack en massa grönt te istället. Jag älskar grönt te, vilket det serveras ofta i Kina. Dock har de inte riktigt försått konceptet med te-sil.  Till maten tillkom fika med frukt, kakor, kaffe, te.

kina-334

kina-323

kina-328

Tisdag hade jag min presentation, som jag tyckte gick finfint. Mer om det här. På kvällen anordnades det en superb show med kinesiska sångare, dansare, trollkarl och akrobater. Speciellt akrobaterna var otroligt duktiga.

kina-205

kina-208

kina-209

kina-211

Onsdag anordnades utflykter, mer om det här

Torsdag var det bankett på kvällen. Helt otroligt många rätter, 18 st stod på menyn, blir 23 om man lägger till att förrätterna bestod av 6 rätter. Var mkt gott men lite stressat, då de hade utomhuskonsert som började redan klockan 8 (middagen började halv 7).

kina-353

kina-340

kina-345

kina-354

Fredag var det avslutningsceremoni med roliga tal och utlottning av en mass-spektrometer (som dock inte jag vann, annars hade jag nog blivit den populäraste på hela labbet – en sån kostar MYCKET pengar). Pratades om kommande versioner av den här konferensen och då tyckte jag det kändes extra synd att jag avslutat min involvering i kvicksilver-projekt. 2011 var den i Canada (som ligger högt på min vill-åka lista) och 2013 Edinburgh (enligt mig UK:s bästa stad).

Förutom detta så har schemat varit bra upplagt så har hunnit få en del fritid. Har bl.a. varit i parken, downtown och på museum.

Ångrar endel att jag inte stannade i Peking några dagar på hemvägen, hade varit så kul. Men å andra sidan längtar jag väldeliga efter gubben därhemma så det blir bra att åka hem också 🙂 .

This entry was posted in 2009, Guying, Kina, Juni 2009, Resebloggar and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Konferensen slut

  1. Päronet says:

    “I kina gaar kineserna med laanga bamburör,,,,” men det var länge sedan.
    Jo de är duktiga pü att organisera. Snart allt.
    Sitter i Leipzig hos Dana och läser Din blogg.

    Hälsningar
    Gamle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *