Burgare

Har varit gott med kinesisk mat, men nu lär det ändå dröja ett tag tills jag käkar asiatiskt igen…

I slutet av resan började jag sukta efter hamburgare. Vanligtvis äter jag aldrig hamburgare, eller ens är sugen på det, men är jag utomlands och fått mat från ett annat typ av kök under en period så får jag alltid hamburgersug. Konstigt fenomen och mycket okulturellt, jag vet. Dock visade det sig att Guiyang var något så ovanligt som en storstad dit varken McDonalds eller Burger King hittat. De enda restaurangkedjorna jag kände igen där var Pizza hut och KFC (blä!). Men de hade en lokal variant – Dico’s.

kina-196

De hade i och för sig bara burgare på antingen kyckling eller räkor, men det gjorde ingenting, så jag åt en räkburgare – något som var riktigt gott och mig veterligen inte finns hos kedjorna i Sverige (inte för jag har nån koll, men ändå).

I söndags, då matlagning var det sista jag tänkte på, så vi käkade en takeaway från Burger King (första gången någonsin jag har käkat BK take away). Käkade en Big XXL meny och efter detta så var mättnadsfaktorn något i stil med den jag hade efter att ha käkat 25-rätters middagen i Kina… Men gott var det!

hamburgare

This entry was posted in Juni 2009 and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *