Skakig start på dagen

Jo, jag vet, det var en riktigt dålig ordvits :-p . Som det stått i tidningarna idag så var det en jordbävning i Skåne imorse. Dock upplevde jag den inte som lika dramatisk som Aftonbladet etc. återgett den. Men men, då man för en gångs skull befinner sig i händelsernas centrum så får jag återge min historia (OK, jag var inte riktigt i händelsernas centrum, det var tydligen Veberöd-borna som var det. Där är man nog ännu mindre van vid att vara i händelsernas centrum 😉 ).

Iallafall så vaknade jag upp av att sängen skakade. Jag trodde mest att jag haft en dröm som kändes otroligt verklig, som man kan ha ibland. Men jag knuffade till Jimmy och frågade om han också känt något eller om jag bara inbillat mig allt. Han hade inte märkt någonting, och sa sen, rätt groggy, att här förekommer ju inga jordbävningar, så det var nog bara de som meckar utanför huset som gjort någonting (de har hållit på och grävt med rör där ett tag) eller att de som borrar Citytunneln kört fel… Han har verkligen en god sömn min make. Iallafall var det väldigt praktiskt med jordbävning precis innan alarmet på klockan ringde. Jag har varit så morgontrött på sistone och snoozat alldeles för länge, men nu väcktes jag ordentligt och kom upp utan att snooza en enda gång! Kanske man skulle bygga in en skak-väckningsfunktion i sängen?

Riktigt såhär allvarlig var inte jordbävningen, som var 4.7 på Richterskalan. Såg inga tecken alls i lägenheten att någonting skakats runt, t.o.m alla mina nästan tomma schampoflaskor stod upp. Tur det, hade varit lite surt om allt varit i oordning nu då jag har så städat och fint hemma 😉 .

Dock har jag redan upplevt jordbävningar – om än simulerade sådana. Det finns (fanns?) ett rum på Experimentarium i Köpenhamn där man kan välja vilken styrka på Richterskalan golvet ska skaka i (och man står på golvet själv). Det var rätt kul.

This entry was posted in December 2008 and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *