Årssammanfattning 2017

Så har det blivit 2018, och då är det dags för en sammanfattning av 2017!

Då jag kikar tillbaks på sammanfattningen från förra året så avslutades denna med en framåtblickade mening om 2017, nämligen ”Jag hoppas 2017 blir ett år med fokus på saker som ligger ett steg högre upp på behovstrappan – kreativitet, mindfulness, familjemys, livsglädje etc och att saker lägre ner på behovstrappan, dvs mer praktiska överlevnadssaker,  inte behöver ha så stort fokus (tex jobb, vardagslogistik, praktiska saker med huset etc). ”

Jag kan så här i efterhand konstatera att jag inte riktigt kom så högt upp på behovstrappan som jag önskat… Men det beror till viss del på att jag arbetat aktivt med att komma högre upp på behovstrappan, genom att byta jobb. Detta med jobb-bytet var en utmattande process,som jag egentligen inte hade några planer att ta mig an under 2017, då jag inte ville ha denna typ av förändring då jag precis hade varit föräldraledig. Då ville jag bara att allt skulle vara som vanligt, så man kunde komma in i vardagslivet snabbt och inte lägga för mycket energi på jobbet. Så jag har skjutit detta med att byta jobb på framtiden ett tag, men då jag kom tillbaks från föräldraledigheten så dröjde det inte mer än en månad förrän jag insåg att jag verkligen behövde sluta mitt jobb NU. Och det gjorde jag, efter 13 år på gamla jobbet. Och praktiska saker med huset blev det en del, eftersom vi hade en fuktskada och det efter många turer bestämdes att bolaget som byggde huset skulle stå för detta. Så det var många besök av hantverkare och vi hade under en lång period en avfuktare stående på bottenvåningen, vars ljud man blev gaaaalen av. Men vi fick ett helt omlagt parkettgolv och det blev fint 😊 . Och vardagslogistik – ja det har man haft en hel del av…

Men, det har ändå varit en hel del saker som ligger högre upp på behovstrappan – vi har haft mycket familjemys och det har funnits mycket livsglädje 😊 . Speciellt det första halvåret, då jag var föräldraledig, var härligt. Föräldraledigheten är den bästa tiden i livet 😊 !

Ledighet och barnvagnspromenader, nice 🙂

Maken som var ledig det andra halvåret instämmer nog inte riktigt i detta påstående, men han tyckte ändå att det var en bra tid på sitt sätt.

Jimmy i föräldraledighetstagen (jag är lite besviken på att det aldrig blev något pappaskägg :p ).

Kreativitet och mindfulness får jag dock utveckla ett annat år. Men jag har i alla fall röjt ur och uppdaterat min garderob (har läst mycket om färger i samband med detta), kanske någon typ av kreativitet?

Några nya kläder under kategorin festklänningar

Jag har även skapat en hel del i vår lilla trädgård, så någon typ av kreativitet har man kanske haft. Och så har jag kämpat med att hålla denna blogg vid liv trots tidsbrist.

Trädgården i höstskrud, samt två små trädgårdsmästare under sommartid.

Viktor har gått från att, i början av året, inte kunna förflytta sig själv, till att i högsta grad kunna förflytta sig själv i alla möjliga dimensioner :p .

Viktor från en av årets första dagar resp en av årets sista dagar

Och så har han ju blivit döpt under året. Jag blev mycket nöjd med dopet, förutom att prästen var lite skum :p .

Och Alfred, han blir bara klokare och klokare. Och båda växer så det knakar! Alfreds är en klok och kärleksfull kille som tänker mycket. Han har blivit riktigt bra med siffror. Han har ett fantastiskt sifferminne – om han ser en siffra så hittar han associationer (t.ex. ”21! Det var ju så gammal du var då du svimmade mamma”, ”Klockan är 10:00, det var den också då vi lämnade farfar och Torni på flygplatsen (för över 2 månader sen)” , ”Bilen där har regnummer 828, det är så högt världens högsta byggnad är”). Han är inte lika intresserad av bokstäver, men han kan alla nu och sitter lite med läsappar på plattan. Han har mycket spring i benen, och har sportat en del under året. Bl.a så har vi gått på fotboll och simning. Vi har även varit ute och vandrat endel (något som vi verkligen vill göra ännu mer nästa år). Men han har även haft ro att hjälp till med t.ex. bakning. Han har även lekt mycket med kompisar, ringklockan här går varm…

Vi har tagit oss iväg på endel resor. Bl.a. har vi bilat till Stockholm två gånger (länk 1, länk 2).

Från Tom Tits experiment som vi besökte under en Stockholmstur

Under bilturen på sommaren så var även Alfred och jag i Uppsala, och på vägen hem så hade vi en lyckad visit på Kolmården.

Senare under sommaren var vi även på Liseberg.

Det blev även en del lokala utflykter i Skåne, några exempel:

Sofiero

Söderåsen

Torup

Fulltofta

Jimmy och jag kom iväg själva på några restaurangbesök samt en kvällpicknick på Dagshög.

Sommarledigheten var lång och härlig, trots vädret. Det blev inte mycket strandhäng! Men vi hade en veckas semester på landet med en dag på stranden.

Nu kommer ett år då det händer mycket. I augusti börjar Alfred i skolan (f-klass) och Viktor börjar i förskolan nu i januari. Jag har ett nytt jobb (har iofs hunnit jobba 3 veckor på det nu i december) och Jimmy har ett nytt jobb som komplement till det gamla jobbet som han också är kvar på. Dessutom så fyller han ju gubbe 😉 . Och i år får det slutligen vara dags att sälja vår gamla bil (och köpa en ny andrabil)!


2 Responses to “Årssammanfattning 2017”

Leave a Reply